Hvorfor Brand Sprint?

Hva er det som egentlig skjer på en brand sprint?


Vi har spurt Robert & Carina, samt tidligere brand sprint deltaker Adi Gashi fra Luminzo, hva man kan forvente seg når man melder seg på en brand sprint.

Hva er det som skjer på en brand sprint?

Carina:
Spørsmålet får vi ganske ofte, og det enkleste svaret er: Hva er det som ikke skjer? Tenk deg to intensive dager som gir deg svarene på alle de store og små spørsmålene du har rundt din merkevare. To dager som gir deg muligheten til å ta de riktige avgjørelsene, drive selskapet ditt i riktig retning, samt skape et tydelig perspektiv på hvor du skal, og hvordan du kommer deg dit.

Robert:
Vi går gjennom ALT. På sprinten vil du lære om branding og hvor viktig det er med merkevare- eller identitetsbasert forretningsutvikling. Videre vil vi utfordre deg og ditt team på:

  • definere hva som skjer dersom dere lykkes
  • finne ut hvorfor dere er til
  • definere både “the big hairy goal” og ambisjoner på kort og langsikt
  • finne det unike konseptet som kunden din forstår
  • forstår hvordan man skal drive en merkevare strategisk og taktisk

Også mye annet gøy selvfølgelig.

Luminzo Watches har gjennomført en brand sprint, hva er dine erfaringer Adi?

Adi:
Først og fremst, så hadde jeg egentlig ikke tenkt at det var nødvendig for meg å ha en brand sprint, men etter noen møter med disse to fikk jeg noen spørsmål som jeg ikke helt hadde svarene på. Og da ble det klart at jeg ble nødt til å definere min merkevare enda tydeligere, samt ta en klar posisjon innenfor det segmentet jeg skal selge i. Diskusjonene og sparringen jeg hadde med både Robert, Carina og andre i løpet av prosessen var helt avgjørende. Jeg kunne ikke ha gjort dette alene.

Høres ut som det skjer mye på kort tid?

Adi:
Ja, det gjør det! Det er utrolig mange ting man må ta stilling til, diskutere seg frem til, eller rett og slett avslutte. Når man tar et helhetlig grep om sin egen merkevare, så må man både løfte blikket, samt “kill your darlings”. Det var intenst, men også utrolig gøy.

Robert:
Det handler om å tørre å løfte blikket. Vi mener at det er helt avgjørende for å kunne skape noe som helst at man tar fokuset bort fra lommebok, eventuelt dårlig likviditet og kortsiktig suksess for å finne essensen i det man skal drive med. Det handler vel så mye om startups og etablerte bedrifter. Det å spørre om hvorfor du er til, hva du skal oppnå, og ikke minst – hvordan du har tenkt å gjøre det, er ting som mange selskaper ikke er helt sikre på.

Carina:
Ja, og to dager er lite tid, men vi lever for forenkling og vet at dette går. Vi har gjort dette med betydelig suksess både i Norge og i Europa for store og mindre selskaper. Det er viktig at man ikke gjør alt på en dag. De som kommer bør ha en kveld i mellom for å tenke litt, revurdere, sove på tanker og avgjørelser for å så komme tilbake dagen etterpå og fullføre verket om du vil.

Hva er det man får ut av det?

Robert:
En supertydelig strategi for videre utvikling og et fundament på merkevaren man ønsker å skape og videreutvikle. Du kan kalle det merkevarens manifest, eller grunnmuren om du vil.

Adi:
Enig, i tillegg får du et nærmest overtydelig bilde av hva som må gjøres i etterkant. Hva du må endre på, hvorfor og hvordan. Kanskje det eneste negative med brand sprint er at man blir supermotivert til å sette igang og implementere og at tiden aldri strekker til.

Er ikke dette her noe man bør bruke flere måneder på?

Carina:
Man kan det. Og det er mange ganger vi gjør det også, det kommer veldig an på hvilken type selskap man representerer og hvor man er i livssyklusen. Dette skal sørge for å løfte blikket, forankre veien videre og gir deg en tydelig føring på hva du bør gjøre nå. Vi skreller bort alt som tar tid, og går rett på. På alt. DA går det fort unna, og det er helt klart at alle som kommer må jobbe videre med dette. Utvikle, definere, teste, endre etc. Forskjellen er at man nå har verktøy og metode på plass.

Adi:
Merkevaren er jo aldri ferdig utviklet uansett. Tror ikke at Nike eller Apple står på stedet hvil.

Hvem bør komme?

Robert:
Alle selskaper, startups eller konsepter som enten står overfor en endring i merkevarestrategi eller som begynner på noe nytt. Dette fungere likefullt for produkt merkevarer som for selskaper. Vi kommer til å tømme oss for prosess, metode og erfaring – så her gjelder det å henge med.

Tusen takk. Spennende. Vi gleder oss.

Vil du være med? Meld deg på her!